top of page
Keresés
  • balazsnoi

olvadás

2022. tavasz


A finnországi tavasz igen szeszélyes időjárási viszonyokkal jár; egyik pillanatban még szakadhat a hó, a következőben pedig hét ágra süthet a nap, mindez természetesen csúszós utakkal jár párban (megszámlálhatatlanul sokszor estem el márciusban). Azonban amikor a napsütés kerül előnybe, még a jégvirágok is olvadásba kezdenek és megtapasztalhatunk egy darabka tavaszt.



Sajnos a napsütéssel együtemben érkezik az egyetemi félév zárás is, ami otthon általában elég nagy stresszt eredményez, de most ez nem mondható el. Néhány beadandót és előadást leszámítva viszonylag hamar és egyszerűen fejeztem be az itteni tennivalóimat, már csak az osztályzatokra várok. Ennek köszönhetően még az utolsó Erasmus hónapomat is volt szerencsém maximálisan kiélvezni.



Például Mikkeliben is kipróbáltuk a jégfürdőzést, tapasztalatot szereztünk a finn éjszakai életről, valamint kirándultunk és sütögettünk az erdőben erre kijelölt helyen. Ezen kívül meglátogattuk a nem messze fekvő Repovesi Nemzeti Parkot, illetve Savonlinna városát. A programjainkat sikerült jól időzítenünk az időjárás függvényében, így szinte mindig jó idő fogadott.


A bekacsintgató tavasz összességében egy remek zárást adott a finn kalandomnak és egy tökéletes búcsú folyamatot indított el.



bottom of page